sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Koiramaista vapaa-aikaa

Sylvi on meillä hoidossa, mikä tarkoittaa, että tilapäisen tilapäisesti meidän talouden koirien päälukema on lisääntynyt 12 kappaleeseen. Sylvilisä ei sinällään kauheasti rasita, se menee ihan siinä samalla kun tuo Minttukin. Ja viihdyttävät toisiaan. Iltaisin haluavat ylimääräisen pihalla riekkumishetkensä, muutenpa ei extratyötä siitä olekaan. Sylvi on siis hyvin sopeutunut tyttöjen laumaan, eikä sillä ole ollut ongelmaa kenenkään kanssa ja hyvin nukkuu koirien huoneessa kavereiden seurassa. Helppo koira :)

Iitukin on joutunut jo koirien huoneeseen yöksi. Mäykkypentuset nukkuvat kaikki samassa boksissa (itse änkäytyvät sinne aina levolle) ja ne on vieroitettu emästä, vaikka Iitu käykin aika ajoin tarkistamassa, että kaikki on pennuilla hyvin. Ne on nämä mäykkypennut ihanan helppohoitosia (ainut että aika ajoin joku karkaa aitauksesta, tykkäävät änkäytyä pieniinki koloihin). Kaikki tulee kutsuttaessa luoksekin jopa! Nukkuvat aamuun astikin.. eivätkä metelöi! Eläinlääkäri on myös pentuset käynyt tarkastamassa ja siruttamassa ja kaikki saivat terveen paperit! Se ero oli flattipentusiin siruttaessa, että melkoisia protesteja koettiin pistämisen yhteydessä... mutta niinpä se olennainen tempperamentin ero siinä näkyykin.

Viikonloppu alkoi meillä jälleen F-pentujen kimppauinnin parissa (mukana myös isot tytöt Hellevi ja Viivi). Kaikkiaan viisi paikallista pentua (Sylvi mukaanlukien) nauttivat viilennyksestä ja toistensa seurasta. Mahtava näky ovat laumassa nämä pennut pitkine koipineen. Ehkä pitäisi vieläkin pitää niitä pentupantoja, että varmasti lähtisi se oma pentu mukaan sieltä joukosta! Samaa näköä siis ovat, jokaisella toki omat uniikit piirteensä.

Lauantaina olikin sitten isosisko-Helmi NOME-kokeessa. Helmin kanssa on treenailti muutamaan otteeseen yhdessä. Teemana on ollut enempi tai vähempi Helmin päätäntävallan vähentäminen ja yhteistyön lisääminen ja tuottaahan se pikkuhiljaa tulosta! Luovutusten sujuessa halutulla tavalla ja kaikkien vaadittujen riistojen löytyessä Helmi ja Kaisu saivat alokasluokan kolmannen palkinnon! Onnea! Vielä jää työstämistä ohjauksiin ja palautusten yhteydessä ei sopisi kylpeä... mutta muutoin kelpo työskentelyä tytöt!

Ohessa kuva Helmistä kokeessa (lainattu Kaisulta..).

Ei kommentteja: