keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kevättä kohden?

No ihan varmasti se kevät on sieltä tulollaan. Vaikka viimeaikaiset lumimyrskyt ovat vähän antaneet aihetta epäillä asiaa. Harmittavasti lisääntynyt treeni-into ei suinkaan korreloi lumien vähenemistä vaan innon lisääntyessä myös lumelle näyttäisi käyvän samoin... Kaikki ei talvella treenaa. Mikä olisi meidän koirista varsin tylsää, kun lunta on parhaimmillaan kuitenkin yli puolet vuodesta. Tosin mäyräkoira ehkä jättäisi jo tässä hangessa kirmailun ihan mielellään väliin. Talvi on oivaa aikaa kahdelle asialle, peruskunnon nostamiseen ja perusasioiden treenaamiseen. Edellä mainittua on harrastettu eri muodoissa, hankikahlaus ja sukellus on varsinkin mustien mieleen, potkukelkkailu on ehkä eniten mäyräkoiran mieleen, erilaiset vetoharrastukset on meillä melko yleisiä on potkukelkan vetoa, pulkan vetoa, suksien vetoa. Näissä tosin joutuu itsekin monesti vähän hikoilemaan. 

Lajiharjoittelussa mäyräkoira pitäytyy mielellään sisätiloissa ja lähinnä opettaa meidän poikaa heittämään damia. Flatit sen sijaan ja erityisesti se nuorempi opiskelee ihan oikeasti. Mintun treeneihin kuuluu lähihaku, linjaharjoittelun perusteita, pilliharjoitukset (pysähtyminen), sivusuunnat ja taakselähetys, markkeerausten alkeet (tämä vähän huonommalla reenillä ollut), lähialueharjoittelu (eli luovutukset, paikallaolo, sivulletulo, seuraaminen, passiiviharjoittelu). Tietenkin on niin, että aurattu alue helpottaa, joten parkkipaikat on suuressa huudossa meidän reeneissä. Ehkä se tuo Minttu ei ymmärrä onko kyseessä pelto vai parkkis, kun kyse on kuitenkin perusasioiden opettelusta. Ja kaikki mahdolliset vaihtelut yritetään hyödyntää isommat ja pienemmät lumipenkat välissä, jokainen puska mikä alueelle sattuu ja metsäkaistaleet. Jännä nähdä keväällä, kun samat harjoitukset siirtyvät varsinaiseen maastoon, että miten oppi pysyy päässä vai pysyykö.. Tai no kohta päästään jo meren jäälle harjoittelemaan, josko siellä ei olisi niin lunta... Samoja harjoituksia tekee Mintun sisarukset ja puolisisarukset täällä Oulun lähistössä. Myös Viivi tekee silloin tällöin joitain temppuja.

Mutta tuohon lumeen liittyen paparazzin uhriksi on joutunut Viivi. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että lunta olisi nyt riittävästi.



Tällainen lumimäärä on kolattu meidän ajoliuskasta.

Juu sehän on naapuritalon katto siellä Viivi takana



Viivi ja takana Minttu, joka on vähän tylsä kuvattava, kun se ei osaa poseerata. 
Istuu aina samalla lailla ja aina sama ilme.

Ei kommentteja: