keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Pääsiäispuuhia ja Helmi rallytokossa

Pyhien aikana ehdittiin reenaamaan koiria eräänkin kerran. Kauempana asuvia "klaanilaisia" päästiin näkemään, kun perjantain treeneihin saatiin paikalle Jarmo ja Nalli (Zeb.Forever Dorado) perheineen. Nalli on nyt kolmevuotias nuori mies ja kehittynyt kropaltaan melkein aikuiseksi. Töitä se paiskii entiseen tahtiin ja esitti hienoja noutoja niin ohjaus- kuin markkeerausharjoituksissakin. Nallin ryhmässä treenasi myös Viivi, joka on edelleen (vai jälleen) hyvässä terässä. Tavallaan kutkuttaisi kokeisiin se viedä kesällä, mutta startin ajoitus tuntuu jokseenkin mahdottomalta, mutta josko ihan loppukaudesta ehtisi. Toinen treenaaja oli Pipan Hellevi, jolle vähän yritettiin helpottaa osaa noudoista, mutta lähinnä sekin teki sitä mitä muutkin ja ihan näppärästi. Helmi ja Kaisu saapuivat vähän myöhässä paikalle, mutta Helmi pääsi tekemään sille niin tärkeää passiivityötä. Pikkulikat Minttu ja Marge (F.Fink) treenasivat kahdestaan ja Helmin kanssa. Molemmille eka osuudessa linjoja ja toisella kertaa markkeerauksia. Molemmat ovat toisaalta niin samanlaisia ja toisaalta erojakin on. Minttu on kuuliaisempi ja hieman tarkempi, kun taas Marge markkeeraa hieman paremmin, kun Mintun pää menee markeissa vielä helposti vähän sekaisin pienestäkin häiriöstä. Toisaalta meidän treeneissä irti juoksennelleet saksanseisojat eivät ehkä olleet pieni häiriö? Omistajiahan ei paikalla näkynyt... Helmi suoriutui passiiviharjoituksista Helmin tuntien kiitettävästi! Ja se teki myös joitakin linjoja, mitkä eivät tietenkään sille ongelmia tuottaneet.

Toiseen otteeseen treenattiin riistan kanssa lauantaina em. pikkulikkojen ja Helmin kanssa. Hakua tehtiin niin, että kaikki kolme (ynnä Iitu) olivat katsomassa muidenkin suorituksia. Helmi konkarina teki mallisuorituksen, Minttu myös mukavasti, Margekin pitkästä aikaa pääsi riistojen kanssa hommailemaan ja pientä kankeutta hetkittäin, kun palauttaessa oli tutkiskelua, mutta enin osa moitteetta. Sitten vielä yksitellen joitain markkeerauksia linnuilla ja kellään niissä ei ollut moitittavaa. Seuraavana päivänä Minttu reenaili itsekseen ihan  mieleenpalauttamismielessä pysähtymisiä ja taakselähetyksiä. Ja vielä maanantaina Marge tuli käymään ja päästiin joelle harjoittelemaan malttia, seuraamista. sivusuuntia ja lähihakua. Minttu kaipaakin muistuttelua suunnissa ja Marge lisää lähihakutreeniä, joten nämä oli näille räätälöidyt mahdollisimman hillityt täsmätreenit. Pääsiäisenä sää suosi treenaajia ja ulkoilijoita. Aivan mahtavat kelit olisivat kaivanneet enää kameramiestä, mutta kameran käyttäjä oli paha kyllä siellä narun toisessa päässä tällä kertaa, joten kamera istuskeli kirjahyllyssä itsekseen. Nyt kun palataan normaali rutiineihin ja pääsiäislomailijat ovat palanneet koteihinsa päästään harjoittelemaan sitten luultavasti räntäsateeseen. Mutta ainahan se treenaaminen on kivaa... tai ainakaan kivuus ei ole säistä kiinni.

Viimeisenä uutisoidaan se varsinainen uutinen eli Helmi (F-Villi-Viini) ja Kaisu ovat saaneet ensimmäisistä Rallytoko-kokeistaan hyväksytyn alokasluokan tuloksen. Paljon onnea siis parivaljakolle ja jatkoa odotetaan! Hieno uusi aluevaltaus Helmillä!

Ei kommentteja: