keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Juoksuja ja Kerttu

Iitun kauan odotettu juoksu on nyt alkanut ja riiuureissua suunniteltu Saksaan. Astutus tulee olemaan 14-17.12.2012. Jännittävää! Nyt onkin oikein juoksubuumi menossa. Joulunaikaan on rakkautta ilmassa eräällä, jos toisellakin. Saas nähdä kuinka paljon pentuja tähän lähipiiriin tänä talvena saadaan! Onnea kaikille astutuksiin! Astutusreissulla on tarkoitus samalla nähdä muitakin paikallisia mäyräkoiria.

Meillä täällä kotipesässä on ollut Kerttu (F.Tierna) kyläilemässä nyt toista viikkoa ja aivan valloittava pentu on hän. Todellakin sellainen mitä pennulta toivonkin. Meidän laumaan Kerttu sopeutui niin kuin ei olisi koskaan ollutkaan poissa. Ehdittiin Kertun kanssa sosiaalisten toimien lisäksi hommailla joitakin pentukoulujuttuja myös. Verijälkeä nuuhkuteltiin, kannettiin lintuja, tokoteltiin vähän hallissa ja harjoiteltiin seisomista asennossa. Mahtava kaveri tämä Kerttu, yötkin on hiljaa, sisällä siisti, odottaa kauniista, lasten kanssa asiallinen ja kulkee hihnassa niin kuin ihmisten koirat ainakin. Pentu toki on, ovesta koettaa livahtaa ja tykkää syödä puukyniä. Hienoa seurata miten tämä neitokainen jatkossa kehittyy!

Minttu on vähän huilaillut. Jokunen verijälki ehdittiin vielä tälle vuotta vetää ennen kuin lumi tuli maahan. Noutoja otettu luvattoman vähän. Mutta linjaharjoitukset viime pyhänä sujui. Tokoa ollaan vähän olohuoneessa otettu. Tarkoitus lienee saada se koekuntoon ensi kevääksi. "Vähän" vaiheessa kaikki, mutta eipä hätiä mitiä. Nopeasti edistyy, kun vaan tekee sen kanssa. Että ehkäpä!

Isosisko ja pikkusisko

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iitun sulho on upean värinen ! Tanja

Tiina kirjoitti...

Juu tykkään itekki tummista!