perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kuukauden kuulumiset

Blogin kirjoittelu on ollut vähän vähemmällä, vaikka kaikenlaista tähänkin väliin on jo ehtinyt tapahtumaan. Tämän vuoden alku on ollut koira-asioiden suhteen melkoista vuoristorataa ja niinhän se tietenkin aina välillä tahtoo olla, kun ollaan eläinten kanssa tekemisissä. Iitun pennut ovat ehtineet jo kohta kuuden viikon ikään. Näillä näkymin kaikki ovat varattuina ja näistä jääkin meille kotiin kasvamaan yksi pallero. Pennut on nimetty eli tervetuloa joukkoomme Isegrimm, Ilex, Ilka ja Immergrün. Salaisuutena säilytin nimiä pitkään, kun itsekseni niitä satuin laittamaan rekisteriin, mutta nythän ne tuli paljastettua! Jotain jännitystä aina välillä olla :) 

Mintulla on uusi "paras kaveri"
Meidän toinen mäyräkoiravahvistus on ehtinyt kasvaa ihan huomaamatta jo kohta puolen vuoden ikään. Irma (Isagrove's Cherry Bomb) on touhukas tekijä ja pianhan sitä pääsee sen kanssa harjoittelemaan. Hauskaa nähdä minkälaisesta touhusta se innostuu. Irman kotiin muutti toinenkin koira Vilma cairnterrieri, että on sitten Irmallakin ihan kotona se oma bestis. Kerrottakoon sellaisestakin, että onhan se hassua, kun yhden mäykyn laittaa niin niitä alkaa olemaan kohta koko suvulla. Äitilleni, jolla siis on niitä cairneja, on tulossa pikkainen oma mäykky myös (ehkä siitä pikkusiivu tulisi mullekin). Ei kai niitä mäykkyjä sentääs liikaa voi olla?

Irma lenkillä joen jäällä.

Pohjois-Suomen mäyräkoirakerho palkitsi Sirkun (F.Röyhyvihvilä) vuoden luolakoira 2012-kilpailussa kunniakirjalla 2. sijoittumisesta. Pisteet menivät voittajan kanssa tasan. Sirkkuahan ei enää ole, mutta hienon ensimmäisen koekaudenhan se Sirkku kuitenkin ehti tehdä. Äitimuori Iitu oli vuoden luolakoira kolmonen.

Flattipuolellakin on herätty tähän vuoteen. Näppärinä ovat olleet mm. Talvi-Nomen kävijät Jippo (F.Viski-Vihtori) ja Merlin (F.Fellow), joille molemmille AVO-luokassa 4.sijoitus toiselle lauantaina ja toiselle sunnuntaina. Isosta poppoosta hyvät sijoitukset. Onnea! Näyttelyissä ovat piipahtaneet Jippo, Väiski (F.Flipflop) ja Elmeri (F.Tojonkuula). Veljessarjasta Jippo oli ilmeisesti komeimmillaan ja sai vara-sertin sijoittumalla paras uros-kehässä kolmanneksi Juukan ryhmiksessä. Väiski oli ollut käyttöluokassa kolmas ja laatumaininnalla EH ja Elmeri urospentujen toinen. Molemmat minusta hienoja uroksia aikaa vain vailla lisää. Hienot on pojat Viivillä ei voi mitään :) Helmi (F.Villi-Viini) taas on rallytokoillut itselleen RTK1-koulutustunnuksen kevään mittaan. Onnea!

Väiskiä ja Topia (F.Vellu-Vermutti) kävin mennä pyhänä katsomassa ja pikkutreenitkin pidettiin poikien kanssa. Samalla päästiin katsomaan Topin pentuja! Aivan mahtavia flatinalkuja siellä oli kasvamassa. On kyllä hienoa päästä seuraamaan Viivin "lapsenlapsien" elämää. 

Väiski
Topi 
Kun on suurta iloa niin on sitten suruakin. Topilla itsellään on todettu sydänsairaus. Tämä on aiheuttanut paljon murhetta, sillä Topi on niin merkittävä ja hieno koira. Toivomme Topille vielä pitkään iloisia päiviä diagnoosista huolimatta. 

Flattien rotujärjestön kiertopalkintoja olivat hakeneet Merlin ja Topi. Merlin palkittiin vuoden NOME-tulokkaana 2012 ja Topi sijoittui vuoden PK-koira kisassa toiseksi. Meidän tytöt ne ei ole vielä mihinkään kisaamaan tälle vuodelle päässeet. Mutta suunnitellaan, suunnitellaan... Kunhan pennut lähtevät omiin koteihinsa niin on taas erilaiset mahdollisuudet liikuskella. Jännittävä kausi kaiken kaikkiaan tulossa on uusia koiria, T-pennut menevät terveystarkastuksiin ja eiköhän niistä taippareihinkin jokunen jouda, F-pennuilla on kiire vuosi! Pitäisi tulla NOME- ja TOKO-tuloksia ainakin, ehkä MEJÄ-metsäänkin jokunen eksyy? Ja miten meidän konkarit pärjäävät tänä vuonna. Jännittävää. Mäykyissä toivottavasti saadaan myös terveystarkastettua R-pentuja. Meidän koirista Iitu odottaa jälkikautta ja Mintulla päästään toivottavasti kunnon tohinalla nomettamaan. Viivi ei lepää laakereillaan, vaikka onkin enemmän valmennustiimin puolella. Ja eihän sitä tiedä, vaikka tämä "meidän tiimi" saisi vielä lisää lisävahvistuksia tämän vuoden aikana...

Mintun ja Viivin uusi lelu Jolly

Ei kommentteja: