tiistai 2. syyskuuta 2014

Onnistumisia


Meidän oma Tuksu (F.Ilex) on aloittanut koeuransa! Tuksun kanssa käytiin mejäilemässä, ehkä vähän heppoisesti valmistautuneena, mutta mikäs siinä. Tuksu pysyi jäljellä ja vaikka maasto oli haastava, niin niinhän se vain läpi mentiin. AVO1 ja 45 pistettä oli tuloksena. Aika tyytyväinen olin koiran suoritukseen. Eipä ole mejä-kokeita enää tänä vuonna, harmi kun sitähän jopa innostui, kun se sujui noinkin hyvin. No ensi vuonna jatkamme tästä.


Tuksu

Viime viikonloppuna oli sitten jännittävät hetket Sylvin (Munkhaven Almo Billi) kanssa. Sylvi on ollut meillä nyt reilut pari kuukautta minun kanssa yhteistyötä harjoittelemassa, kun näytti siltä, että kokeissa ei alkanut sujumaan oman ohjaajan kanssa. Luottamusta me Sylvin kanssa on rakennettu ihan vain leikillä ja mukavilla noutoharjoituksilla. Sylvi taitaa olla sisältä vähän herkkäsielu, vaikka näyttää kovapäiseltä noin niin kuin perusilmeeltään. Nyt se vaikuttaisi tekevän mielellään hommia minun kanssa. Muutoinkin se on ollut täällä meillä erittäin miellyttävä kotikoira. Metsästämäänkin Sylvi on meillä päässyt ja se vakuuttaa erityisesti laajalla ja itsenäisellä haullaan sillä puolella, riistanlöytökyky on myös erinomainen. Minusta tuntuikin kokeeseen mennessä, että kumma on, jollei tulosta saa. Mutta eihän sitä koskaan tiedä... Sylvi kuitenkin OLI mukava kokeessa! Markkeeraukset sujui suoraviivaisesti, haku kävi suorastaan nopsasti ja koira tuli riistan kanssa joka lähetyksen jälkeen. Ohjauksetkin lähti hyvin linjalle ja yliuittokin meni, mutta meni väärältä puolelta ohi ja totuus on että Sylvi ei vielä ole oikeasti ohjattavissa, joten ne  noudot meni hieman itsenäisen työskentelyn piikkiin ja jäljelle ei päästy. Mutta mutta ALO2!!! En voisi olla tyytyväisempi.

Sylvi

Myös Minttu (F.Fame) starttasi avoimessa luokassa ja kun arvelin, että se linjamarkkeeraus ei ehkä ole meidän juttu, kun aiemmin siihen kompastuttiin, niin nyt Minttu suoritti sen suorastaan tyylikkäästi, Ikävä juttu että helpohkolta vaikuttanut vesilinja ei sitten vuorostaan mennyt, ehkä vieressä ollut markkeerauspaikka sitten houkutti liikaa. Haku oli hyvää sekä vesialueella, että maalla. On ehkä todettava, että Mintun kanssa on erittäin miellyttävä olla kokeessa. Juu kyllä se vain on kiva koira, vaikka näköjään sitä ykköstä edelleen odotellaan.
Minttu, kuva: R.Gärding

Samassa kokeessa nähtiin Vilman (F.Fay) suoritus alokasluokassa ja ei puutteita siellä. Näppärät tytöt nappasi nyt toisen ALO1:sen! Onnea! Ja kun uutisia kuului myös Rinalta (F.Tarina), joka oli saanut toisen AVO2:sen, niin aivan kuin viime viikonloppu olisi jäänyt reippaasti plussan puolelle! Ainut miinus riesaksi asti äityneestä yskästä.. allekirjoittaneella tietenkin. 

Vilma

Ei kommentteja: