tiistai 1. maaliskuuta 2011

Pentukuumetta

On varmaan mäyräkoirallakin jo pentukuumetta! Iitun juoksu pärähti eilen käyntiin, kaipa se on sitä mieltä, että mulle kans, kun saa vaan oven takaa seurailla Viivin perheonnea. Oikeastihan Iitun kuunvaihteeseen arvuuteltu juoksu alkoi kuin päivälleen ajallaan, sulhanenkin on jo valmiiksi maisemissa, joten saletisti natsaa ;) Yhdistelmä on siis Usvasuon Sirkku ja Track-Action Zami, molemmat käyttövalioita ja Zemi metsästysvalio, eikä välttis tuu rumiakaan pentuja ;)

Zemi ei jäänytkään sitten Annstar-kennelin hoteisiin. Syynä ei ollut etteikö Zemi olisi osannut käyttäytyä vaan Ilonan salamarakastuminen Zemiin enteili levottomia öitä (Zemi tuntui olevan innostunut hieman nuoremmastakin neidosta eli Ilonan tytöstä Vilmasta, joka ei ole tällä hetkellä juoksussa). Zemi menikin siskolleni valtaamaan sohvaa yksistään (ja nostattamaan mäyräkoirakuumetta...). Zemi on siellä tehnyt vaikutuksen perimäyräkoiramaisella lutuisuudellaan ja herrasmiesmäisillä elkeillään. Mitään käytösongelmia siis ei ainakaan ole ilmennyt! Astutushommiin aletaan Iitun käytöksen mukaan, mutta arviolta ensi viikon aikana.

Viivin pennut voivat mahtavasti. Pennut ovat nyt viisi päivää vanhoja ja pienimmät ovat jo tuplanneet syntymäpainonsa. Eilen painot olivat välillä 600g-750g. Tytöissä on kahtaa lajia pari pienempää ja kaksi isompaa ja näistä toinen on suurin ja viimeisenä syntynyt pentu, joka vaati hieman elvytystä (hyvin siis pärjää, alkukangertelusta huolimatta). Tyttö on melko lötjäke ;) Pojissa on yksi vähän pienempi kuin toiset pojat, mutta erot ovat vielä pienempiä kuin tytöissä. Sitä pienintä poikaa olenkin katsellut, että noinkohan tuosta tulee isänsä kuva, pään mallista päätellen voisi olla isän näköä perinyt. Tuo isoin tyttö taas, odotan että siihen sitä on saattanut päällepäsmärin vikaa kertyä, kun niin ronskisti työntää muita eestään pois.

Kyllähän se kasvattaja jää monestikin haaveilemaan tuonne pentulaatikon ääreen. Onko mitään ihanampaa kuin katsella seitsemää pullukkaa pentua häntä kaarella hotkimassa maidon virratessa. Kaikki on kyllä mainiosti, eikä tarvitse kasvattajan paljon pennuista huolehtia, kun Viivi niin hyvin pentujaan hoitaa. Näistä tuhisijoista on vielä kaksi vapaana, yksi tyttö ja poika.



1 kommentti:

Smart kirjoitti...

Onnittelut pentusista! Ällöttävän sööttejä ;o) ei passaa liikaa katsella, iskee vielä kuume :D

t: Maisa ja pojat