keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Treffisuunnitelmia ja pläskejä pikkumustia

Iitun juoksu etenee, tänään tai huomenna treffataan Zemin kanssa... en usko että vielä on tärppipäivissä, mutta katsotaan mitä tulevat rakastavaiset toisistaan tuumaavat.

Pikku-Äffät ne ovat sopusuhtaisen pulleita, vaikka painoa tulee lisää niin alkavat näyttää jo koiran pennuilta, eivätkä minimursuilta. Kynnet pitäs näemmä leikata kohta puoliin ja lähes kaikilla on tänään silmät auki. Pikkumustista alkaa olla jo rahan menoakin kivasti, ku innolla tilailin pillejä ja hihnoja ja dameja (ja siinä sivussa tulee täydennettyä omaakin damivarastoa..). Penturuokakin oottaa vielä Lemmikkiasemalla ja pentujauhelihat on tilaamatta. Muut saikin jo omat lihatoimituksensa, kun jauhelihat ja luut piipahdin maanantaina hakemassa ja tänään pitäisi joutua hakemaan vielä broilerin kaulat ja siivet. Ei oo kauheen edullista tää koirallinen elämä :) Meillä kuitenkin onneksi mennään niin, että nuo isoimmat ruokintakulut tulee pompsissa ja ne sitten riittää vähän pidempään, ettei sitä joka viikko lihoja maksella.

Pentujen ruokinnasta sen verran, että Viivihän on vetänyt Eukanuban energiaruokaa raakaruuan ja puuron ohella kanto- ja imetysaikana (ja on tällä hetkellä hyvässä kunnossa imettäväksi koiraksi). Nyt se syö kolmesti päivässä. Pennutkin aloittavat viikon päästä kiinteän ruuan maistelun ja pentujauhelihaa ja Eukanuban puppystartilla aloitetaan. Siitä voi sitten uusi pennun omistaja siirtyä käyttämään joko laadukasta teollista koiranruokaa (mukaan tulee Eukanuban penturuokaa) tai raakaruuan ja em. sekoitusta tai jos on tosi asiantunteva koiran ruokkija niin sitten raaka-/kotiruokaankin voi siirtyä. Meille jäävä oma ihanainen taitaa ensi kuukaudet syödä Eukanubaa ja raakaruokaa (ja puuroa) ja siirtyä sitten kasvettuaan tarpeeksi samaan ruokavalioon kuin meidän muutkin hurtuukit.




Ei kommentteja: