maanantai 6. kesäkuuta 2011

OSN:n juhlasempalot

Huh ohi on koerupeamat ja juhlinnat. Mahtavaa oli taas olla koiraleireilemässä. Aivan kuin olisi taas herännyt talven jäljiltä! Viikkoon mahtui niin plussia kuin miinuksiakin. Heti torstaina oli ensimmäinen miinus, kun jäljenteon yhteydessä unohtui kännykkä auton katolle... se löytyi kyllä myöhemmin, mutta joku oli kehdannut ajaa sen päälle! Ei toiminut enää ei... Perjantaina heti toinen miinus plakkarissa, kun tuulinen ja aurinkoinen jäljestyskeli ei oikein sopinut meidän ilmavainuiselle huhhahhaihattelujäljestäjä Viiville vaan hukathan sieltä tuli kakkososuudelle (eli sivutuulessa). Ensimmäiseltä se oli kyllä jo palaamassa, mutta siltä kolmannelta sillä ei kyllä ollut aikomustakaan enää kääntyä. Mitälie ajatteli tekevänsä. Riistaa ei ollut haitolla muuten, mutta aika hienosti Viivi ilmaisi yhden vanhan puun hyppimällä sitä vasten... oisko ollu lintuja siinä... se verijälki sinne puuhun ei varmuudella ainakaan ollut kiivennyt. AVO0 siis sieltä.

Pikkuinen Minkulimankuli pääsi mätsäriin ja oli käyttislabukoiden seassa paras pentuluokassa. Hyvä Minttu! Pokaalikin tuli! Muutoin Mintun leirielämä oli lähinnä autossa olemista ja välillä muiden pentujen kanssa leikkimistä (Marge, Sylvi) ja kävi se toki vähän valloittamassa leireilijöitä. Uimassa Minttu kävi taas todistetusti ja pärskyttäen ui... Viivi osallistui toto-juoksuunkin ja taisi juosta hyvän ajan. Olisi nopeampi, jos ei siihen lähtöön tarvisi aina ottaa niitä balleriinahyppäyksiä.

Plussia sateli lauantaina, kun NOME:n piirinmestaruudessa Viivi hurautti tehden töitä VOI2:sen edestä. Hyvä fiilis jäi startista ja pikkuinen harmitus siitä missatusta markkeerauksesta. Ei Viivillä mitään ongelmaa muistamisessa ollut, mutta meni yli ja komeasti ja toi sitten sen korpin sieltä hakualueelta niin kuin muutkin. Ohjaukset (maa ja vesi) menivät kohtuu helposti. Toki Viivillä on parantamista siinä tyylikkyydessä edelleen ja markkeeraukset muisti ja suoraviivaiset (paitsi se yksi...), haussa Viivi oli jälleen hyvä, vaikka kuntopuoli ei olekaan vielä kohdillaan. Treeni-intoa jäi startin jälkeen ihan kivasti...

Toinen plussa lauantailta oli Viivin luonnetesti ja myös pienimuotoinen yllätyski ehkä. Alkuunsa Viivin saama pistemäärä 236 tuntuikin aika korkealta, mutta ei siellä itse osasuorituksissa mitään epäviivimäisyyksiä oikeasti ollutkaan. Kun onhan se Viivi rohkea, tasapainoinen, avoin ja vilkas... niin kuin flatin kuuluukin olla. Niin miksipä niitä pisteitä ei sitten tulisi isosti...

Tässäpä nämä pisteet sitten:

Toimintakyky +2 hyvä (voisi olla isompikin flatilla, mutta Viivi pimeässä huoneessa ei hirveän nopeasti lähtenyt kuitenkaan etsimään, vaikka touhusikin siellä)

Terävyys +1 Pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua (ei puolusta, eikä tarttekkaan)

Puolustushalu +1 Pieni (ei puolusta, pysyi kuitenkin edessä hyökkäyksessä, kunnes mies oli kohdalla)

Taisteluhalu +2 Kohtuullinen (taisteli hyvin ja käytti kroppaa ja hampaita, mutta irroitti välillä kepistä, voisi olla flatilla isompikin, muttei pakko)

Hermorakenne +2 Tasapainoinen (palautuu hyvin, ei stressannut, voisi olla isompikin vielä)

Tempperamentti +3 Vilkas (tämä oli siinä missä pitääkin, eli ei hössää ja huomaa kaiken tarvittavan)

Kovuus +3 Kohtuullisen kova (pieni yllätys, mutta eihän Viivi oikein mitään pelkää, on kuitenkin ohjaajalle pehmeä minusta... flatille sopii minusta myös +1 hieman pehmeä)

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin (normi Viiviä)

Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma

Tuomarina olivat: Reijo Hynynen ja Jari Keinänen
Kuvat alla H.Mikkosen käsialaa


Taistelua


Kelkka

Hyökkäys

Seinässä

Osa Viivin luonnetestistä tallentui videolle, kiitos Maisa! Sitä pääsee katsomaan tästä. Olisi kyllä kiva jos enempi flatteja luonnetestattaisiin. Voisi vähän katsoa miten vaikkapa NOME-koe menestys korreloi luonnetestitulokseen tai noutokoulutettavuuteen (mikä sanahirviö...) Lauantai-iltaan mahtui vieläpä SNJ:n kunniamerkkien jakaminen. Minulle myönnettiin SNJ:n hopeinen ansiomerkki, mikä oli tietenkin myös ihan kiva juttu. Sunnuntai menikin sitten ihan AVO-luokkaa seuratessa ja pikkuisen talkoohommaillessa.

Muita viikonlopun tuloksentekijöitä (ja ne pieleen menneetkin) olivat Nalli (Zebulons Forever Dorado) ja Jarmo NOME AVO2 (missattu markkeeraus), Helmi (F.Villi-Viini) ja Kaisu NOME ALO0 (tehtävät suoritettu, mutta edelleen palautukset ei tule perille), Iita (F.Vivvi-Vilkastus) ja Raimo NOU0 (haku meni haaveiluksi) ja Topi (F. Vellu-Vermutti) ja Jossu PK-haku 232p ja HK1-koulari.

Ei kommentteja: