torstai 16. kesäkuuta 2011

Voihan Räkä

Ei Räkä EI tule yhdenkään pennun nimeksi. Tässä pidän pääni! Yksi FlipFlop :D on tullunna ja se menköön, mutta raja on Räkässä! Aivoriihi siis meneillään pentusille nimiksi. Kaksi aivan varmaa nimeä on jo Ruttunen ja Romanssi ovat ruskea poika ja violetti tyttö ja he ovat nimensä saaneet, koska ne heille sopivat. Vielä odotetaan lisää karaktääriä näkyville pennuissa, että saadaan kaikille sopivat nimet! Vaikka johan noissa eroja näkyykin. Monenlaista luonnetta on seitsikossa. Yhteistä kaikille on että ovat avoimia, rohkeita, leikkisiä ja reippaita. Sitten eroja on uteliaisuudessa, sylittelyhaluissa ja siinä kuinka lujaa ne puree ts. sinnikkyydessä :D Näistä etsitään metsästykseen sopivia yksilöitä ja näyttäisi että aika monta luolaan sopivaa näistä löytyy ainakin alustavasti luonteen perusteella! Kaksi urospentua on edelleen vapaana ja heillekin etsitään mukavat kodit, vaikka sitten ajan kanssa.

Pentujen arkeen kuuluu tällä hetkellä pillille ehdollistamista ruokailun yhteydessä, päivittäin ulkoilua pentuaitauksessa, seurustelua keittiössä ja olohuoneessa, sekä leikkiä leikkiä leikkiä. Muita meidän koiriakin pennut ovat jo pikaisesti tavanneet.

Sitten muuta... Viivi on ollut kuntokuurilla, joka lähinnä sisältää uimista, uimista ja uimista ja vähän lenkkeilyä, lähinnä kävellen pitempiä taipaleita. Ja kyllä se kunto nopeasti uiden nouseekin. Nyt otti Viivi itselleen muutaman päivän saikun... reikä käpälässä. Kiitos kaikille juopoille, jotka puskia asustaa. Olen ensimmäisenä kannattamassa lakiehdotusta, jossa kielletään kaljan myyminen lasipulloissa. Sitten kun vielä saataisiin metsistä pois kaikki muu romu.. mikroaaltouunit, pakastimet, telkkarit, poltetut autot, peltiromu (tosi paha koirille), rakennusjätteet jne jne. Ihmiset ne on melko sikoja. En viitsi ottaa kantaa koiranpaska- ja koirien uittamiskeskusteluihin, mutta eiköhän ne ole ihmiselle pienempi paha kuin mm. ne öljytynnyrit siellä uimamonttujen pohjassa... Totta kait koirat pois virallisilta uimarannoilta (ja toreilta) ja koiran paskat on kerättävä naapureiden portinpielistä... se on vain pieni velvollisuus ja huomaavaisuus tässäkin kunniaan... mutta ei sinne kaatopaikalle nyt NIIN pitkä matka ole, etteikö sitä telkkaria voisi samalla vaivalla sinne viedä (ja ilmaiseksi). Ja jos ne pullot sinne rantsuun saa kannettua, niin eikös ne ole jopa keveämpiä pois vietäessä...

Toinen problematapaus Viivin lisäksi on Minttu, jonka maha on ollut enempi tai vähempi sekaisin Pudasjärven viikonlopusta asti. Nyt se on (ehkä) kunnossa... Arvelen että mahdollisesti joku vatsapöpö ja vieläkin todennäköisemmin se on syönyt jotain sille epäsopivaa roskaa, joka sai mahan sekaisin ja ärtymään oikein kunnolla. On paastottu pariinkin otteeseen ja vaihdoin jopa hetkeksi eri nappulaan, vaikka en uskokaan ongelman olleen siinä ja ruokavalioon on lisätty maitohappobakteereja, naudan mahaa ja muutakin mahalle hyvää tekevää. Jospa se olisi nyt kunnossa... ei ole ihan niin teräsvatsa kuin emänsä. Mutta tästä eteenpäin Mintullekin syötetään vähän kaikkea, jottei maha ala nirsoksi eli raakaruokaa, puuroa ja nappulaa. Jos on nyt kunnossa niin hyvä, jos ei niin sitten käy tiemme jo lekurille droppia hakemaan.

Reenit on ollu edellä mainituista olosuhteista johtuen vähäisiä... myös kuuma keli vähän veroitti reeniohjelmaa. Viiviä edelleen pitäisi höykyttää ja erityisesti markkeerauksia tehdä. Mintulle olisi hyvä tehdä nyt nenäharjoituksia ja sitten saisi ihan oikeasti kait jo jotain sille opettaa. Kulkee se erittäin nätisti hihnassa... että sen se nyt osaa.

Ei kommentteja: