tiistai 19. huhtikuuta 2011

Kasvattamisen hankaluutta

On pentujen antaminen uusiin koteihin. Kun melkein kuin lasta saattaisi matkaan. Onhan nyt tuttua peittoa mukana ja matkaevästä ja kaikki tarpeellinen. Vielä tuosta vähän varista ja lokkia takakonttiin. Koiramammalta vähän maitoa vielä (hölmö Viivi vieläki imettää) ja heiheit pitkäkorva Väiskille. Nimikin sitten kuulemma tuli kun kotimatkalle olivat päässeet. Väiski on hyvä nimi :) On kyllä jo ikävä. Raakaa antaa ne pois kottoo :D Tiedoksi kaikille meidän kasvattien omistajalle, että AINA sen saa tuoda takaisin..

No Väiski meni Joensuuhun Tiian perheeseen koiraksi ja hyvä koti siellä hällä on. Mutta me täällä Kiimingissä keksittiin sitten vähän ikävän harhautusta, ettei heti kurvattu perään kaappaamaan pentua takaisin. Viivin kanssa mejäilemään! Yksi lyhyt toista vuorokautta vanhennettu jälki, jonka Viivi meni JP:n kanssa hyvin ja sitten yksi pidempi tuoreempi jälki, joka meni myös hyvin. Ohjastaja kehui, että olisi koira tauon aikana vähän kehittynyt.. tiiä sitten. Vähän töitä tarttetaan lähdön "vakauttamiseksi" ja sen saamiseksi varmemmaksi ja kaatotyöskentelyä vakaammaksi. Toki Viivin kanssa tarttetaan suoritusvarmuutta, mutta nyt se oli hyvä. Toki kelikin oli Viiville älyhyvä ja sopiva.

Pyöreä mäyräkoira Iitu ajoi myös mielenvirkistykseksi pikkujäljen ja hyvin jaksoi ja kivaa oli. Ja on se Viivi tehny tälle vuodelle yhden markkeerausnoudonki. Tuohon takapihan jatkeena olevalle kyntöpellolle. Tuli se dami sieltä takaisin ihan kunnialla.

Penteleet (pennelit ;) sitten. Pääsivät metsään tänäänkin (samoin kuin eilenkin). Ja oli siellä sitä ihasteltavaa, maisteltavaa ja tutkittavaa edelleen. Leikkikin siellä sujui. Tuppaavat vain erkanemaan sen verta kauan, että kahdet silmäparit pitää olla kyllä mukana. Hyvin ne tulee kutsuttaessa takaisinpäin myönnettäköön se. Nappuloita saivat etsiä maasta nenän käyttöharjoituksena metsässä. Isi Paavokin nähtiin, mutta Paavoa ei pennut paljon kiinnostanut ja pentuja isi lähinnä hirvitti siinä riekkuessaan.

Viivi ja Lempsu ovat aloittaneet kuntokaudenkin. Pyörät ovat siis pyörineet. Tytöt käy siis juoksemassa ja isäntä polkee fillaria. Viivillä on kunnossa kohentamista, mutta asenne kohdallaan. Lempsuki lönköttää mukana (pakkokun on ;).


Ylihuomenna sitten lähtee pääjoukko pennuista. Hui kauhiaa, jos pidänki niitä vielä viikon.. ;)

Ei kommentteja: