perjantai 15. huhtikuuta 2011

Reeni- ja kilpailukausi 2011...

Koska Minttu on liian pieni, Iitu on kantavana ja Lempi on Lempi, niin saa Viivi taas tuta nahkoissaan emäntänsä heräävään reeni- ja koeinnostuksen. Pitää ruveta reenaan! Lajilla ei niin väliä, kunhan reenataan, mammalomat loppui jo!

Nyt on uusia dameja ja kanipalloja ja hihnoja ja pillejä (epäilemättä tämä on sitten paremmin toimiva kuin ne edelliset?) ja jopa kettinkikaulain millä pelata. Emännälläkin on vähän uutta varustetta ainakin mintunvihreä fleecetakki (huomaammeko tässä uuden teeman?). Joten ei jää tämä välineurheilu välineistä kiinni.

Nomenomenome.. se noutajien kuninkuuslaji (vai onko se nykyään se a-koe? ja jos nii nii sit me pelataan B-liigaa) on jälleen mielen päällä. Yritetäänkö Viivillä jotain uutta? jotain vanhaa? vai mennäänkö entisillä ja reenataan vain emäntä ohjauskuntoon ja -fiilikseen (tahon niillä kanipalloilla tehä :D). Koira oikeastaan osaa jo... ja lajissa vaaditaan ohjaajalta aika paljon, joten siinä suhteessa vois ite edelleen petrata. Viivin koekaudelle suunnitellaan... öö, jos nyt ne piirinmestaruudet näin alkuunsa, niissä näkis missä mennään ja flattimestaruus? (no ehkä). Oulussa ois WT kohta, muttemmää oikeen tiiä. Ohjaajaa meinaa vähän liikaa hirvittää. Ärsyttää, kun siinä ei voi silleen yhtään sössiä!

Sitten MEJÄ.. sehän oli viime vuonna isännän ja Viivin juttu sattuneesta syystä. Jatkuu tilanne entisellään? Kuka narun päässä nähdään. Saadaanko Viivi koekuntoon ja suoritusvarmuus kohdalleen? Mikä on uusi strategia? Tuleeko uutta strategiaa vai pelittääkö vanha? En tiiä, mutta verta on sulamassa :D

Tokotukset sitten. Vaikka uhoa on ollut, niin eipä oo Viivi ite keksiny miten ne voittajaluokan liikkeet tehdään. Pitäskö opettaa? Antasko olla? Viihtiskö sen TK2-tunnarin verran tehä, jos menis vielä avoon? Paha sanua, mutta kettinkikaulain on ostettu. Se ei voi tarkoittaa muuta kuin sitä, että saattaa sillä Viivillä olla edessä se BH-koe! Hurjaa.. en muista mitä siihen kuuluu. Jotain seuraamista vissiin ainakin :D Sekataan netistä jossain vaiheessa. Viimestään sitten ku päästään johonki kokeeseen. Entä luonnetesti? Kettinki ois valmiina... onhan se vanha jo semmosiin, mutta enivei on se mahdollista.

Asettaisko sitä jotain tavoitteita tälle kaudelle sitten? Jos ois vaikka näin: NOMEsta tulos, MEJÄstä ykkönen, se BH läpi ja näytelmään osallistuminen. Tämä siis Viivin osalta. Viiville ei ny oo niin väliä, kun ei sen välttämättä tarvi mitään tuloksia saada enää, vanaha akka jo on :D On niillä muillaki niitä tavoitteita. Minttu opettelee olemaan koira. Iitu tekasee lauman verran pikkumäykkyjä ja lähtee sitten reeni- ja koerumpaan toivon mukaan mukaan. Hälle niitä VERI-tuloksia, MEJÄ-tuloksia ja LUME-tuloksia, näistä toivon mukaan ykkösiä ja samoin NÄY-tuloksia, jotka sais olla vähintään niitä erejä. Lempu sitten.. jaa-ah.. jospa se oppis ottamaan ne yöjäljet ja jos sitten kokeisiin??? Tuleepas kyllä jännittävä kausi. Ja sitten on lisäksi vielä se metsästyskausi..

Laiskanpulskeita on nuo meidän koirat.. kyllä se muuttuu ku reenien lisäksi alkaa tämä kuntokausi :D Seki o väline laji, pyörään on laitettu juoksutusteline. Lenkkareita ei kehtaa uusia.. mennään viime vuotisilla. Kuntokauden aloittanee ekana varmaan Viivi ja Lempsu.... ja isäntä. Se tuo Mäykky ainakin keskittynee penneleiden hautomiseen..


Enempi ja enempi näyttää siltä, että on vähintäänki eläinrääkkäystä tuo mäyräkoiran kantavana pitäminen. Ainakin niin Iitu koettaa väittää... ja sen hyvittämiseksi Iitu vaatii vähintäänkin sohvapaikkaa, vilttiä päälle tai badenbaden ja aurinkoa ja paljon enemmän ruokaa.

1 kommentti:

Tiia kirjoitti...

Ihanan kokoinen mäyräkoira teillä :D Iitu on kyllä vienyt mun sydämen, onneks Aada ei pääse näkee sitä livenä,muuten meillä ois kohta mäykyn pentukin ;)

Tiia (ehkä!! Late-nimisen koiran omistaja kohta )