tiistai 26. huhtikuuta 2011

Pääsiäispuuhia

Niin lähti mennä torstaina suureen maailmaan kolme pestyä ja puunattua Viivin pittusta. Mukaan pakattiin hihnat, damit ja pillit ja läjä hoito-ohjeita ja evästä, sekä ne onnentoivotukset (ja Viiviltä vähän mammaa evääksi). Kauas matkustajat saivat mukaansa vähän varista ja lokkia myös. Nemo jäi kuitenkin onneksi tähän lähelle Heikkilän perheen koiraksi ja kuulemma hyvin on lähtenyt sujumaan! Vähän kauemmaksi Merjan koiraksi lähti Merlin. Merlin on ollut uudessa kodissaan hyvin vakuuttava. Sehän on Merlin hyvin reipas ja rohkea pikkuflatti! Sitä ei käy kieltäminen. Marge (Vinkki-Marge) on Pipalla eli tutulla ihmisellä, mikä on ihanaa :) Marge on käynytkin jo parikin kertaa näytillä poismuuttonsa jälkeen ja hyvä niin. Marge on myös ollut reippaana ja ihanana, niin kuin hän tietenkin onkin!

Kotia jäi vielä Mintun lisäksi arkea sulostuttamaan Foxi ja Vilma, ettei ihan hiljaista täälläkään viel ole. Pentusten kanssa tehtiin pyhien aikana monenlaista pikkujuttua. Ensimmäisenä suunnattiin katselemaan joen jäätilannetta remmilenkille... Aivan.. ja se oli juuri sitä miltä kuulostaakin eli kerrassaan kamala idea :D Kolme pentua yhtäaikaa totuttelemassa remmiin. huhhahhei. Mutta kulkihan ne tytsyt siinä hihnassakin... välillä. Vilma oli oikeastaan ainut joka laittoi jarrut ihan suttiin, että en muuten tule. Vähän matkaa kun kantoi niin jatkuihan se matka siitä sitten Vilmallakin. Kyllä meidän sitten täytyi päästää pentuset juoksemaan ihan ilman hihnaakin välillä. Eikä tuo nyt pitkä matka ollut... ehkä 400 metriä :D Mutta siinä ehti jo tutustua muunmuassa siihen vesielementtiin. Vilmakin... työnsi fiksuna tyttönä päänsä ei kerran.. vaan kahdesti umpisukkeluksiin pinnan alle. Minttu meni harteita myöten ojassa, että todettakoon että vesi ei tyttöjä ainakaan pelota :)

Lauantaina päivän "pentuohjelmaan" kuului metsäretki ja mamma-Viivin työskentelyn seuraamista tennispalloilla tehdyllä lähihakualueella. Ja teki ne penteleet itekki lähihakua ruokanappuloilla. Rohkeutta riittää maastoonkin. Foxi piti kutsua luokse jo melko kaaaaaaauuukaa.

Sunnuntaina tehtiin sitten jo Viiville jälkeä. Hyvin pyyhkii Viivin MEJÄ-reenit tällä hetkellä. Ilmoa kokeisiin..? Ja pennut pääsi seuraamaan (myös Marge) äiti-Viivin lyhyen verijäljen ajoa. Jännää oli ja sorkkakin oli varsin mielenkiintoinen. Jälleen vesielementtiä tutkittiin vähän jäiden seassa ja tassut kastui kaikilla, jossei jopa vähän enemmänki.. Enemmän piti toki riehkata siskosten mettän puolella, jottei tule kylmä. Vipukalle tosiaan se varsinainen jälkiharjoituskin vielä. Ja hyvin kulkee jälkien ajot. Jäljen vetäjä tosin EI arvostanut vastaan tullutta kyyrääkmettä! Hyi yökyökyök! Onneksi ei ollu koira mukana! Ja kortisonit alkoi taas kulkea takin taskussa mukana.

Maanantai menikin Foxin matkaa valmistellessa. Siinä riitti puuhaa yön puolelle, kun päivä meni kesäkeleistä nauttiessa pihalla.

Ei kommentteja: