maanantai 4. huhtikuuta 2011

Muistitakaumia

Nyt muistan miksi pennuista raskii luopua. Niistä on niin paljon TYÖTÄ. Siis siivoustyötä, perässä juoksutyötä, vastuullisen kasvattajan pennun käsittely- ja tutkimustyötä jne. En minä sitä sano että tämä jotenkin vastenmielistä olisi :) Mutta tositositosi paljon aikaa vievää.

Pentuja on siis tutkiskeltu ja yritetty yksitellenkin katsoa. Riistaa on näytetty variksen ja lokin muodossa ja kaikkia riista kiinnostaa. Uudestaan riistaa näytän luultavimmin viikonloppuna. Lauantaina kuvattiin pennut Hennan kanssa. Saatiin kaikista pää- ja seisomakuvat. Pentujen yhteistyöhalu vaihteli kuvaussessiossa ja nätiten taisi violetti ja sininen pentu poseerata (sopivat siis valokuvaajille :D ) ja kyllä ne niiden kuvatkin näin ollen ehkä parhaiten onnistuivat. Muilla oli enempi tai vähempi lisähaastetta paikallaan pysymisessä, seisomisessa tai kameraan päin katsomisessa. Keltainen pentu suorastaan on yrittänyt torpedoida muidenkin pentujen kuvausyrityksiä. Sillä kahdesti on pentu hyökännyt suoraan linssiin ja molemmilla kerroilla se on ollut keltainen tyttö. Se on suorasukaista toimintaa sillä... "minäminä.. elä kuvaa noita muita, ku kuvaa mua ku mää oon kaikista söpöin". Ja onhan se söpö.. mitä lutusin pörröpää ja söpöimmät murinat kun se "kurittaa" pentuetovereitaan.

Mäyräkoiran kärsivällisyys pentujen kanssa on pohjaton, vaikka ne puree sitä parrasta ja kaikkialta muualta. Lempsu yrittää suhteuttaa omaa kokoa ja voimaa ja leikkiä pentujen tasolla ja onnistuukin siinä. Viivikin leikkii pentujen kanssa ja leikkiä riittää siihen asti että Viivi sanoo että nyt riittää tai siihen asti, että joku yrittää vohkia extratissiä, koska siitä ei Viivi tykkää. Kyllähän se tissiä sen muutaman kerran päivässä on vielä antanut ja silloin ne seitsemän maidonhimoista naskalihammasta roikkuu sitten sen tisseissä.

Pennuilla on viralliset nimensä nyt kaikilla. Tytöt ovat: Fame, Fay, Fink, Fox ja pojat: Fellow, Flame ja Flipflop. Viikonloppuna on pentutestit ja ensiviikolla pitäisi siruttaa ja eläinlääkärinkin tarkistaa. Näemmä se luovutusaikakin lähenee koko ajan. Pakko laittaa tuo kuva, joka selittääkin sen miksi näistä taas ei raskisi luopua...


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minkä värinen pentu on minkäkin niminen? T: Kaisu

Anonyymi kirjoitti...

Tätä ei tarina vielä kerro.