tiistai 12. huhtikuuta 2011

Muistin tueksi

Pikkuisen siis muistiin, mitä ajatuksia pentujen luonteista on tullut mietittyä ja mitä testeissä todettiin. Lauantaina testattiin pentuja tuossa pikkuisessa ulkovarastossa. Pojat aloittivat testin ja tytöt olivat sitten jo niin väsyneitä ja kylmissään, että nuokkuivat testin aikana. Lauantai-iltana katseltiin vielä varista ja sunnuntaina jatkettiin testailua tallilla hevoskarsinassa ja heinäladossa, sekä ylipäätään uudessa ulkoilmaympäristössä. Osa pennuista tutusteli jänikseen ja lokkiakin pennuille on näytetty. Pentuja on leikitetty ja kaikki pennut innostumat repimään lelua ja myös kantelevat tavaroita. Kaikki pennut ovat avoimia ja reippaita, eikä rohkeudessa ole isoja eroja. Kaikki ovat jossain määrin kiinnostuneita riistasta. Kukaan ei reagoi voimakkaasti ääniin. Koiriin pennut suhtautuvat rohkeasti.

Merlin ilmentää tyypillistä flattiluonnetta, se on pentuna rohkea, vilkas, iloinen, pikkuisen touhottaja ja ilmentää rotuaan iloisella hännänheilutuksella. Se on rohkea ja menee vähän suunapäänä joka paikkaan. Se suhtautuu ihmisiin flattimaisen ystävällisesti ja innokkaasti. Se on muiden pentujen kanssa leikkisä ja toisinaan päällepäsmäri. Merlin tutustuu innokkaasti riistaan ja tarttuu siihen hampaillaan, yrittää raahata ja mussuttaa. Se tutkii korkealla alustaansa. Merlin on kivannäköinen.

Flip on reipas ja rohkea pentu. Se ottaa hienosti kontaktia ihmisiin ja seuraa mielellään ihmisiä eri paikkoihin. Flip ei pienestä hätkähdä ja tutkii rohkeasti uusia ympäristöjä ja käyttää mielellään nenäänsä. Flip kiinnostuu riistasta, mutta ei ole ensimmäisenä tarttumassa siihen. Flip on Merliniä rauhallisempi. Myös Flip tutkii korkealla alustaansa.

Nemo on pojista rauhallisin kaveri. Sekin tutustuu uusiin ympäristöihin rohkeasti, mutta hieman hitaammin. Se tarttuu hanakaimmin pojista riistaan. Nemosta on ihanaa olla ihmisten sylissä. Se hakee pentueesta eniten ihmiskontaktia. Korkeista paikoista Nemo ei ollut hirveän innoissaan. Nemo on pojista ahnein. Nemo on komean näköinen poika ja myös pojista pienin.

Minttu on meidän myöhäisherännäinen. Pentueen pienin, joka nousi esiin tovereidensa seasta vasta viidennen viikon tienoilla. Minttu on vilkas, reipas ja rohkea. Se tutkii alustaansa korkealla. Se räyhää monesti jonkin toisen pennun päällä (varsinkin Vinkin kanssa). Minttu käyttää hyvin nenäänsä ja ottaa kivasti kontaktia. Silein turkki ja kivan näköinen. Metelöi oven takana.

Vilma on vilkas, reipas pentu, joka mielellään pomottaa muita. Se on hyvin itsevarma tutuissa paikoissa, mutta vieraassa ympäristössä se ei tunne oloaan niin kotoisaksi, mutta tutkii kuitenkin uusia ympäristöjä rohkeasti vaikkakin hitaasti. Se ei ole innostunut olemaan korkealla ainakaan testissä. Vilma on ensimmäisenä katsomassa, jos jossain möykätään. Se käyttää hyvin nenäänsä ja etsii sinnikkäästi piilotettua ruokaa. Se on myös ahnein tytöistä. Vilma hakeutuu ihmisseuraan, joko rapsuteltavaksi tai sitten puremaan varpaita. Komentaa haukkumalla. Isot korvat, saattaisi olla rakenteeltaan kiva.

Fox on melko kiltti tyttö. Se on reipas ja rohkea pentu, myös melko rauhallinen. Se ottaa kontaktia ja tuumailee toisinaan istuskellen. Fox kantelee paljon tavaroita ja tarttuu mielellään riistaan. Foxilla on nätti pää. Fox hermostuu testissä metelöimään, kun sitä pidetään selällään, muutoin se suhtautuu käsittelyyn rauhallisesti. Fox tutkii pöydän päällä alustaansa. Se noutaa ja palauttaa, kun sen kanssa kokeilee lelun noutamista.

Vinkki on itsenäinen ja ei ota niin paljoa kontaktia ja on kuriton (ei tule, kun kutsutaan). Se on tytöistä vilkkain ja menee yleensä itsekseen mitä erikoisimpiin paikkoihin, jos joku puuttuu porukasta, se on Vinkki ja jos joku ei tule sisälle, niin sekin on Vinkki. Se myös nukkuu usein yksin. Riistaan Vinkki tarttuu mielellään. Vinkki on rohkea tyttö. Se yrittää hypätä alas pöydältä. Se näyttää aika paljon samanlaiselta kuin Viivi pienenä (eli pörröiseltä ja isokorvaiselta... :D). Vinkki puree mielellään käsiä ja riepottaa leluja.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Wikipedia kertoo: Vilma on muunnettu nimestä Vilhelmiina. Nimi tarkoittaa historiallisesti tahtoa ja kypärää. Ehkäpä se nimi tosiaan oli enne.. Tahtoa tuntuu piisaavan :) Kaiken kaikkiaan vaikuttaa, että Vilma on juuri se oikea pentu meidän laumaamme <3

Tiina kirjoitti...

Vilmaa voisi tosiaan kuvailla hyvin omapäiseksi tyttöseksi. Toisaalta sillä on myös hyvä kontakti. Toivon että kaikille pentusille on juuri se oikea koti. Ja ehkä niin onkin, sillä jokainen pentu meni juuri sille ihmiselle, jolle ajattelinkin pennun päätyvän :)

Anonyymi kirjoitti...

Oisko Vinkistä uudeksi Justiinaksi? :) Hyviä nuo pentukuvaukset :) T: Kaisu

Anonyymi kirjoitti...

Minne Fox muuttaa?

Tiina kirjoitti...

Fox paluumuuttaa takaisin Ruotsiin Viivin kotikonnuille.