tiistai 17. toukokuuta 2011

Kouluttautumista osa 2

Viime viikonlopulle oli suunniteltu, jos jonkinlaista WT-/NOME-aktiviteettiä, mutta... Meille tulikin juuri lauantaille niitä pikkumäyräkoiria. Niinpä jäi sitten välistä WT-kokeen katsojaelämys. Yksi "meidän" koirista oli siellä ollut kisaamassakin ja olisi ollut tosi kiva päästä katsomaan. Nalli (Zebulons Forever Dorado) oli avoimessa luokassa ja tällä kertaa jäi yksi dami tulematta ja tulos siis AVO0, mutta ihan kivat pisteet muilta rasteilta 16-0-13-14. Myös Suhosen Villen koulutus jäi siis lauantailta pois.

Sunnuntaina sitten päästiinkin mukaan em. Suhosen koulutukseen Viivin kanssa. Aiheena oli linjaharjoitukset hyödyntäen koiran näköaistia eli lippuja hyväksikäyttäen ja valmistavat käskyt linjalle ja markkeeraukselle. Uutta ajateltavaa sai hyvinkin tarpeeksi. Onhan se ihan järkeenkäypää, että koira etenee linjalla näkökyvyn pohjalta eli kiintopisteitä kohti kuin hajujen perusteella. Teimme WT- /A-koetyylistä markkeerausharjoitusta rivistä ja se varmasti nyt teki Viivillekin ihan hyvää. Pääsinpä tällä kertaa myös puuttumaan sen työskentelyyn hyödyntämällä edellisviikon Valkoisen koulutusta... eli sitä luoksetuloa noudon ollessa kesken. Muutoin Viivi oli ihan jees, tyypillisesti rauhallinen ja varma rivissä olija. Hieman heinän syöntiä tosin ilmeni ja teki se hyviä markkeerauksia. Tyytymätön olin siihen että sen keskittyminen tällä kertaa herpaantui motocrossien aiheuttaessa pientä häiriötä.

Minttukin oli mukana. Se pääsi Sylvin kanssa tutustumaan häkissä odottamiseen pellon reunassa, autossa nukkumiseen, puroon (pikku molskahdus sattui) ja treenitunnelmaankin, kun pääsi katselemaan isojen touhuja. Ja paljon ärinää purinaa kanssasisaren hyvässä seurassa!

Kuvassa Ville Suhosen koulutukseen osallistunutta pohjoisen flattiporukkaa.


Ei kommentteja: