sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Mintun "kurjaa" elämää ja vappua.

Kyllä on ollut Mintulla vaikeaa :) Kun kaikki toverit ovat pois läksineet. Yksin on pitänyt nukkua ja leikkiä ja ihan kamalaa ja ruokakin on pahaa... Ehkä asiat eivät ihan noin kehnosti Mintulla ole, vaikka välillä siltä kyllä kuulostaa... Vilman lähdettyä on Minttu saanut alkaa opettelemaan tuota koirana olemista meidän huushollissa ihan tosissaan. Se tarkoittaa nyt ensi alkuunsa tuota emästä ja sisaruksista vieroittautumista ja yksinolemisen harjoittelua. Pienet tutkimusretket maailmaan Minttu tekee myös pääasiassa kahden kanssani. On käyty kävelemässä joen rannassa kahden, soramontuilla, tallilla vierailtu ja vaunukävelyllä eli hihnaharjoitteluakin on harrastettu. Eikä siinä hihnassa näyttäisi mitään ongelmaa Mintulla olevankaan. Kontaktiharjoitukset on otettu päiväohjelmaan ja edelleen jonkin verran nenänkäyttöharjoituksia tehdään ruualla, mikä on minusta aika luontevaa, että koira työskentelee ruokansa eteen.

Olen hillinnyt itseäni ja en ole lähtenyt vielä mitään hirveästi noutohommia rakentelemaan. Paitsi... lokkien haku matkalla katsottiin pikkuisen lokkia (vähän liian iso vielä), mutta pyynsiipi mahtui hyvin Mintun suuhun ja sitä innokkaasti kanteli (isänsä tapaan kauas karkuun) ja pillille tuli kyllä nopsaan takaisin siipi suussa. Näytti jopa vähän noudolle, mutta nyt ei moisia vielä lisää... ainakaan ihan heti. Pilliä on käytetty nyt myös ulkosalla, pari kertaa päivässä ulkoilun yhteydessä. Luoksetulovauhti on ainakin vielä kova ja kehut ja palkat on saanut aina, kun on tullut, että pysyisi luoksetulovauhti kohdillaan. Vähän aloitettu istumisharjoittelua myös (ihan vain käsimerkillä). Äkkiä ne oppii...

On se Minttu nähnyt siskolikkoja ja remunnut ihan kunnolla niiden kanssa. Vilma ja Marge kävivät meidän kanssa vähän leikkimässä metsässä ja hauskaa oli! Eka kyläily Jäälin laumaan on myös tehty vapun kunniaksi ja Minttua meinasi lauma vähän ensi alkuunsa hirvittää, mutta reippaana Minttu kuitenkin oli, varmaan myös mammakoiran läheisyydestäkin johtuen. Leikistä väsyneenä Minttu nukkui sitten pelinajan jaloissa pöydän alla. Kyllä siitä ihan koira tulee vielä.

OT: MEJÄ-ilmo lähtenyt menemään... Ja vapun kunniaksi mahdollisimman nolo vappukuva tuosta jälkikoneesta, jonka piti käydä talviturkki heittämässä, jotta saatiin vappumaalit selästä pois.

Ei kommentteja: